Вътрешни правила на къщите - Къщите от старо време - луксозни къщи и вили под наем до Велико Търново

Вътрешни правила на къщите

Правила на къщите
ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
НА КЪЩИТЕ ОТ СТАРО ВРЕМЕ: КЪЩА ЗА ГОСТИ СВЕТИ ГЕОРГИ, с.ВЕЛЧЕВО И КЪЩА ЗА ГОСТИ ХИСТЪРИ ИН, гр. ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Моля, внимателно прочетете тези вътрешни преди да направите резервация.
Спазването на правилата ще подсигури Вашата приятна и безпроблемна почивка при нас.

Настаняването и освобождаването:
настаняване от 15:00 ч. до 20:00 ч.
освобождаване до 12 часа на обяд.
Възможност за по-ранно настаняване и/или по-късно освобождаване на стаите – след допълнително уточняване с управителя.

Къщите от Старо Време се задължават да предоставят услуги, съответстващи на изискванията за категоризация и обявените предварително цени.

Вътрешен ред:


1. Забранява се нощуване на лица в къщата, които не са регистрирани по надлежния ред.
2. Забранява се движението на мебели и имущество в стаите и помещенията на къщите (без съгласуване с управителя).
3. Забранява се изнасянето от вилите на всякакъв вид имущество (хавлии, кърпи, инвентар, посуда и др.) по време на престоя на гостите.
4. Гостите са длъжни при настаняване в къщата да предоставят документ за самоличност -  за попълване на адресна регистрация.
5. Пушенето вътре във вилите е абсолютно забранено. Допустимо е единствено на терасата и в двора на обектите!
6. Престоят на домашни любимци в Къщите от Старо Време или в техните градини е абсолютно забранен.
7. При напускане на вилите гостите са длъжни да ги оставят в състоянието, в което са ги заварили при настаняването си.
8. Гостите на къщите носят материална (финансова) отговорност за повреденото и/или изгубено имущество. Нанесените щети и/или липси върху собствеността на имота се заплащат на рецепцията преди напускане на обекта.
9. При напускане гостите са длъжни лично да предадат ключовете за съответните вили на администратора на къщите.
10. Незаконни или неморални дейности – хазарт, проституция, употреба на наркотици, притежание или употреба на пиротехнически средства или опасни товари, притежание или употреба на огнестрелни и други оръжия – са абсолютно забранени на територията на имотите ни!
11. При нарушаване на обществения ред, в това число и нарушаване на забраната за силен шум в часовия диапазон между 14:00 – 16:00 часа и между 23:00 и 08:00 часа в следствие, на което бъде подаден сигнал към органите на реда, нарушителите – гости на Къщите от Старо Време, поемат цялата отговорност за причинените от нарушаването на обществения ред вреди фирмата и репутацията ни. Ако органите на реда наложат санкции, глоби, актове и/или други наказания, предвидени от българското законодателство, те се покриват изцяло от гостите, отговорни за установените нарушения.
12. Собственикът, както и администраторът на Къщите от Старо Време, не носят отговорност за произшествия с децата на гостите, настъпили както в рамките на туристическия обект, така и извън него. Доброто здраве и състояние на децата са отговорност на техните родители!
13. Депозит от 200 евро за покриване на възможни разходи за поправка/замяна на счупени/липсващи вещи се блокира от кредитната карта на гостите в момента на настаняването им. Тази сума се отблокира след проверка на имота в момента на напускане при констатирана липса на счупени или липсващи вещи.
14. При констатиране на груби нарушения на вътрешния ред и не спазване на този правилник, имаме право да прекратим правоотношенията си с гостите и съответно престоя им .


Начин на резервиране
Директна резервация през сайта www.starovreme.com
Резервация по телефона или имейла, посочен в сайта
Резервация чрез онлайн платформа за настаняване


Резервацията се счита за потвърдена след заплащане на невъзвращаем депозит в размер на 50% в срок до 3 работни дни от извършване на резервацията.

Плащанията се извършват по един от следните начини:
по банков път или на място в обектите ни.

Ценности и сигурност:
Всички ценности и лични вещи на гостите, внесени на територията на Къщите от Старо Време, са отговорност на съответния гост. При отворени/отключени прозорци и врати по време на периода им на настаняване, независимо дали гостите са на територията на вилата/комплека или извън нея (на разходка, плаж, пикник и др.), отговорността при загуба или кражба е на съответния гост.

В случай на прекратяване/анулиране на резервация, клиентът губи заплатеният депозит (при форсмажорни обстоятелства, Къщите от Старо Време могат да предложат промяна на датите и бъдещо използване на престоя), като гостите са длъжни да уведомят фирмата поне 14 дни преди датата на настаняване. Същото важи и при неявяване на направена резервация.


Приемане на общите условия:
С потвърждаването на резервацията клиентите заявяват, че са прочели и разбрали вътрешните правила за ползване на вилите от веригата Къщите от Старо Време и са съгласни с тях!